פולי קפה למכונות אספרסו. סוגי הפולים שונים – פולי קפה רובוסטה וערביקה

פולי קפה ממגוון סוגים וממיטב היצרנים למכונות אספרסו  – להכנת קפה איכותי בבית או אצלכם במשרד

קפה הפך עם השנים למשקה האהוד ביותר בעולם.  בכל קצוות העולם נוהגים לשתות משקה קפה כזה או אחר החל מקפה “בוץ” ועד לאספרסו כפול, מגוון סוגי קפה שונים ומגוונים על פי בחירה ולפי טעם.

מקור הקפה הוא פולי קפה הגדלים בעיקר בדרום אמריקה, אפריקה והמזרח הרחוק. מפולי הקפה ניתן להפיק מגוון רחב של סוגי קפה שונים על פי שיטת טחינת הפולים ושיטת החליטה. שינויים כאלו ואחרים בשיטות הטחינה והחליטה יביאו לטעם וארומה שונים.

 

להזמנת פולי קפה היכנסו לאתר של ספורה והזמינו קפה: www.sapore.co.il

 

סוגי הפולים שונים – פולי קפה רובוסטה וערביקה

פולי קפה מחולקים לשתי סוגי פולים. קפה ערביקה וקפה רובוסטה. קפה רובוסטה מקורו במערב אפריקה אך מגדלים אותו כיום בעיקר בברזיל ובזרח הרחוק. היצואנית הגדולה בעולם של קפה רובוסטה היא וויטנאם שעברה בשנים האחרונות את ברזיל בהקיף הייצוא. קפה ערביקה הוא הנפוץ ביותר ומקורו באתיופיה ובתימן. טעמו של קפה ערביקה הוא מתוק יותר ומריר פחות מקפה הרובוסטה.

קליית פולי קפה לאספרסו

קליית פולי קפה היא בעצם ייבוש הפולים בתנורים גדולים על מנת לשנות בצורה כזו או אחרת את טעמם של פולי הקפה. בשיטות קלייה ייחודיות ניתן להפיק טעם וארומה שונים על פי בחירת היצרן.

קפה נמס וקפה הפוך

קפה נמס הוא השם הישראלי לנס על חלב, בשיטה זו חולטים אבקת קפה עם מים רותחים מוסיפים סוכר וחלב לפי הטעם ומקבלים את הקפה האהוב ביותר בישראל וארומה נעימה וביתית. לעומת הקפה הנמס ישנו הקפה ההפוך. הקפה ההפוך הוא תוצר של מכונות האספרסו המתקדמות, המבצעות חליטה של פולי הקפה בקיטור, בתוספת חלב. שיטה זו מקנה טעם נהדר וארומה נפלאה.

קפה קר

עם התפתחות סוגי הקפה, מכונות האספרסו ועליית הפופולאריות העולמית של הקפה התפתחו שיטות חדשות ומהפכניות להפקת סוגי קפה המוגשים כשמשקאות קרים ולא ככוס קפה חמה כפי שהיה נהוג עד היום.

גרניטה

גרניטה הינה דוגמא טובה לקפה קר. בשיטה זו מתבצע שימוש במשקה קפה כזה או אחר המוקפא במכונה מיוחדת כשבסיום התהליך הופך לברד. זוהי הצורה המועדפת כיום לשתיית קפה קר ובמקומות רבים תוכלו למצוא משקה זה בשם “אייס קפה”

פולי קפה ספורה

 

 

התהליך שעוברים פולי הקפה -מהשדה ועד לקפה

החל מתהליך קטיפת פולי קפה ועד להפקת משקה קפה כזה או אחר קיימים מספר אלמנטים המשפיעים על הטעם והארומה של הקפה. קליית פולי קפה, עובי טחינת פולי הקפה ותהליך החליטה משפיעים רבות על טעם הקפה, הארומה וכמות הקפאין והשמנים הארומטיים שבפולי הקפה.

פולי קפה מאפשרים הכנת משקאות קפה שונים ומגוונים והתפתחות הקפה והפופולאריות ההולכת וגוברת של משקאות הקפה מביאים לפיתוח מגוון משקאות טעימים ומעוררים. לא לחינם הפך הקפה למשקה הפופולארי בעולם.

 

המאמר באדיבור חברת ספורה – משווקים מכונות קפה ופולי קפה

www.sapore.co.il

כרטיס ביקור מומלץ החודש

החצר האורגנית

צימרים קסומים במושב כפר אוריה

קטגוריות כרטיסי ביקור