האם פעם ראיתם מכונה לקליית קפה? זוהי מכונה מדהימה אשר לתוכה מכניסים פולים ירוקים וחסרי טעם המיובאים לרוב מארצות רחוקות ובסיום התהליך יוצאים ממנה פולי קפה איכותיים ויפיפיים – כאלו שאתם מכירים מבתי הקפה אשר מציגים בפניכים את פולי הקפה רגע אחד לפני שהם נטחנים והופכים לתערובת יוקרתית להכנת אספרסו.
אז קצת על מכונת קליית קפה ועל תהליך הייצור של פולי קפה:
אז ככה: השלב הראשון הוא הכנסת הפולים הירוקים למכונה לפי הזן אותו אתם מבקשים להכין: זן פנגיאה, זן מדירה או כל זן איתו אתם עובדים.
מכוונים את המכונה ל207 מעלות לפי קצב רצוי והמכונה מתחילה לסובוב את פולי הקפה ולחמם אותם שזה בעצם כמו לאפות אותם.
לאט לאט מתחילים פולי הקפה להשחים. אם תוציאו אותם מוקדם מידי הם יהיועדיין מאוד מרים ויצא מהם קפה מר. אם תשאירו אותם אפילו עשרים שניות יותר מידי הם עלולים להפוך חמוצים ואז יצא קפה חמוץ. לכן דרושה מומחיות של קולה קפה מקצועי שיודע להוציא את פולי הקפה בדיוק בזמן הנכון.
את פולי הקפה שיוצאים אורזים בשקיות ושולחים לבתי הקפה למכונות האספרסו שאנחנו מכירים.
אז זה התהליך של קליית קפה אספרסו.